kalla de vad du vill!
känner mig rätt duktig idag, jag bakar ja kolla ner, och upp.. kalla de vad ni vill ;) har precis tagit ut den ur ugnen, nu ska den svalna ett tag sen ska jag göra glasyren, mmm gott!
Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas kärleksmums - mockarutor
Så goda chokladkakor med glasyr med smak av choklad och kaffe. Det är nog inte för inte att detta bakverk har så många namn, kärleksmums och mockarutor men även snoddas. Följ receptet, ät och njut!
Klassiska mockarutor som även kallas kärleksmums. Mjuk kaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. Mycket goda rutor.
Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete
Muffins ca 15-30 st beroende på hur stora rutor man skär
Du behöver:
* 150 g smör eller margarin
* 2 ägg
* 3 dl strösocker
* 3 tsk bakpulver
* 2 tsk vaniljsocker
* 2 msk kakao
* 1 ½ dl mjölk
* 4 ½ dl vetemjöl Glasyr:
* 50 g smör eller margarin
* 3 msk starkt kaffe (tips: blanda 3 msk vatten med 0.5-1 tsk nescafé)
* 1 msk kakao
* 2 tsk vaniljsocker
* 3 dl florsocker
Garnering:
* 1-2 dl kokosflingor
Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren.
Smält smör eller margarin i en kastrull.
Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred den varma glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Strö över kokosflingor. Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas kärleksmums - mockarutor
Så goda chokladkakor med glasyr med smak av choklad och kaffe. Det är nog inte för inte att detta bakverk har så många namn, kärleksmums och mockarutor men även snoddas. Följ receptet, ät och njut!
Klassiska mockarutor som även kallas kärleksmums. Mjuk kaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. Mycket goda rutor.
Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete
Muffins ca 15-30 st beroende på hur stora rutor man skär
Du behöver:
* 150 g smör eller margarin
* 2 ägg
* 3 dl strösocker
* 3 tsk bakpulver
* 2 tsk vaniljsocker
* 2 msk kakao
* 1 ½ dl mjölk
* 4 ½ dl vetemjöl Glasyr:
* 50 g smör eller margarin
* 3 msk starkt kaffe (tips: blanda 3 msk vatten med 0.5-1 tsk nescafé)
* 1 msk kakao
* 2 tsk vaniljsocker
* 3 dl florsocker
Garnering:
* 1-2 dl kokosflingor
Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren.
Smält smör eller margarin i en kastrull.
Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred den varma glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Strö över kokosflingor. Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Kommentarer
Postat av: Carro.
Jäääättegoda var dem! duuuttit Sis! ;)
Trackback